Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Elfogadom
Termékek Menü

3 dolog, amit tudnod kell ágynemű huzat vásárlás előtt

3 dolog, amit tudnod kell ágynemű huzat vásárlás előtt

Nyugodt alvásunkhoz elengedhetetlen a jó minőségű, kényelmes ágyneműhuzat megléte. Sokan abba a hibába esnek, hogy odafigyelnek a minőségi matrac megvásárlására, utánanéznek milyen is a jó ágynemű, de a huzatot már csak a kinézete alapján választják meg. Pedig rengeteget számít az anyag minősége, puhasága.

Mit is érdemes tudnia, mielőtt ágynemű huzatot vásárol?

Első szempont: Az Anyag

Ha állandóan a hideg részét keressünk az ágyneműhuzatnak, vagy egyszerűen képtelen felmelegedni a huzat, akkor bizony nem magával az ágyneművel lesz a probléma. A huzat nagy befolyással van az alvásminőségünkre. Választásánál a designon kívül szem előtt kell tartanunk a lakás hőmérsékletét és az aktuális évszakot is. A szatént és a pamutot hideg időben, a flanelt meleg időben ajánljuk, a vászon minden évszakban használható. A szintetikus anyagok sem a levegőt, sem a nedvességet nem eresztik át, ezért semmiképp ne használjunk ilyen ágynemű huzatokat. 

Második szempont: A szálfinomság

Sokan azt gondolják, hogy a fonal szálsűrűsége egyenesen arányos az ágynemű minőségével. Ám ez tévedés! Csakis a szálak finomsága és hosszúsága számít. Minél hosszabb ugyanis a szövetszál, annál tartósabb az ágynemű huzatunk is. Legtartósabb a hosszan vágott pamut.

Harmadik, és egyben utolsó szempont: A puhaság

A puhaságot az anyag szövése határozza meg. Általánosságban elmondható, hogy a szatén csúszós, hűs érzetet kelt, a pamut puha és meleg, az pedig, hogy ki melyikben szeret leginkább aludni, teljes mértékben személyiségfüggő.

 

Bízunk benne, hogy segítségükre voltunk az ágynemű huzat anyagának kiválasztása tekintetében.